Csirkés spenótos paradicsomos tészta
Szerethető tésztaétel. Ez a variáció akár a pirított csirke hús nélkül is megállná a helyét, mivel a spenótos paradicsomos tejszínes feltét már önmagában jól harmonizál a pirított bacon szalonnával. Készítsétek úgy, ahogy Nektek jól esik 🙂
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 ek őrölt paprika
- 1 ek olasz fűszerek (kakukkfű, oregano, bazsalikom)
- 5 paradicsom (felkockázva)
- 20 dkg spenót
- 6 szelet bacon szalonna
- 300 ml tejszín
- 30 dkg Parmezán sajt
- 28 dkg tészta
- 10 dkg Parmezán sajt a tálaláshoz
- só, bors
- olíva olaj
Szeleteld fel a húst, hevíts olíva olajat egy serpenyőben, majd süsd oldalanként 1-2 percig, közben fűszerezd paprikával és olasz fűszerekkel. Mérsékeld a hőfokot, fedd le a serpenyőt és főzd tovább pár percig, hogy átsüljön a hús belseje is. Tedd félre a húst. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a felcsíkozott bacon szalonnát. Keverd össze a paradicsomot, fokhagymát, spenótot (ha lehet akkor friss, egész spenót használj, de a fagyasztott püré is jó, csak olvasszuk fel használat előtt), őrölt paprikát, a pirított bacon felét és a felcsíkozott csirkemell harmadát ugyan abban a serpenyőben amiben előzőleg a csirke sült. Add hozzá a tejszínt is és forrald fel. Amint felforrt a tejszín, add hozzá a parmezán sajtot, mérsékeld a hőfokot és folyamatos kavargatás mellett főzd egy percen át, hogy a sajt megolvadjon és krémesre sűrűsödjön. Vedd le a tűzről és hintsd meg egy kevés sóval. Közben a dobozon írtak szerint főzd meg a tésztát. Miután megfőtt a tészta, öblítsd át hideg vízzel, csepegtesd le, majd tedd át a serpenyőbe, add hozzá a maradék bacont, csirke csíkokat, a tetejét pedig szórd meg parmezán sajttal.