Receptek véletlenszerűen
Linzer
Ha szeretitek a linzert, akkor ajánlom figyelmetekbe az alábbi receptet! Nagyon jól sikerült, imádtuk és pikk-pakk elfogyott.
Gomba”krém”leves, baconnel és póréhagymával
Hozzávalók: Kezdésként pirítsd meg a kockára vagy csíkokra vágott bacont. Közben készítsd elő a zöldségeket, karikázd fel a póréhagyma fehér részét, készítsd elő a gombát, tisztítsd meg és szeleteld fel csíkokra, pucold meg és aprítsd fel a fokhagymát. Ha már félig megsült a szalonna, add hozzá a póréhagymát is. A megsült szalonnát és a póréhagyma…
Babapiskótás szelet
Hozzávalók: A fent felsorolt hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapban (a kinyújtott tésztát két részre osztod és külön-külön sütöd) lisztezett tepsi hátán sütjük. /szalalkáli: szódabikarbónához hasonló szerepet tölt be, viszont ettől porhanyósabb lesz a tészta, amit vékony, jól szellőző tésztalapokhoz szokás használni/ Krémhez szükség lesz: A lisztbe fokozatosan öntve belekeverjük a tejet, sűrűre főzzük, kevergetés közben kihűtjük….
Quiche cukkinis túrós feltéttel
Cukkini szezonban jól jön egy ötlet, ha már unod a jól bevált töltött és rántott verziót.
Házi eper lekvár
Ha már az eper van porondon, akkor most jöjjön egy jó kis lekvár. Rendszerint ez is akkor készül, amikor már degeszre ettük magunkat friss eperrel, eperkrémlevessel és nem tudjuk mit kezdjünk a maradékkal. Ilyenkor jön jól egy lekvár főzés. Lássuk is, hogy kell.
Egyszerű kókusztejes csokis mousse
Hozzávalók: A kókusztejet célszerű hűtőbe tenni pár órával használat előtt, mivel alacsony hőmérsékleten elválik és felemelkedik a konzerv tetejére a krémes, zsíros kókusz krém. A visszamaradó folyadékra nem lesz szükségünk. Fogd a kókusztejet, add hozzá a kakaó port, mézet, vanília kivonatot, majd fokozatosan emelve a habverő sebességét keverd össze az alapanyagokat, hogy krémes, levegős textúrát…