Boccaccio szelet
Így készül a Boccaccio szelet, de hívhatjuk bokaccsó szeletnek is. A lényeg, hogy nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 5 db tojás
- 10 evőkanál porcukor
- 15 dkg dió
- 5 evőkanál rétesliszt
- ostyalap
és a krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- kb. 1 dl fekete kávé
- 5 dkg pirított dió
A tésztához először válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől, amit habbá verünk. Az 5 sárgáját, 10 kanál porcukorral, 5 kanál vízzel habosra keverjük. Ehhez hozzáadunk 15 dkg darált diót, 5 kanál réteslisztet és az 5 tojás habját. Ezt az egész masszát jól összedolgozzuk. A sütésre előkészítjük a tepsit. Zsírral kikenjük vékonyan az alját és meghintjük liszttel, amire elhelyezzük az ostyalapokat. Erre jöhet a massza, egyenletesen terítsük. Úgy sütjük ,mint a piskótát. Előre melegített sütőben, első 10 percben magasabb hőfokon, után lejjebb veszem, hogy szép lassan átsüljön.
Miközben sül a tészta elkészítjük a krémet. A vajat a porcukrot és vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáajuk a tojássárgáját. Jól kikeverjük, sűrűre. Végén jöhet a kávé is. Szépen elkeverjük. A kész krémet ráterítem a kihűtött tésztára és a tetejét megszórom kb 5 dkg apróra vágott pirított dióval.
Tálalom és élvezem az ízeket! Thanks Mum!