Chilis bableves

Fűszeres, chilis bableves. Nem hagyományos ízvilágú, ezért is érdemes kipróbálni. Meg azért is mert finom.

Hozzávalók:

  • egy közepes fej vöröshagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv vörösbab, min. 240 g-os
  • csipet só
  • 4 szelet sonka, ha lehet pármai/jellegű
  • 1 tk. őrölt chili paprika
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1/2 tk. őrölt koriander
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 1 liter csirkealaplé
  • tálaláshoz tejföl és újhagyma

A sonkát tedd sütőpapírralt bélelt tepsibe és süsd meg 200°C-on 5-6 perc alatt.

Egy löket hevített olajon párold meg a vöröshagymát, félidőben add hozzá a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát is. Ezt követően tedd bele a paradicsom sűrítményt és keverve pirítsd egy percig. Majd fűszerezd és öntsd fel az alaplével. Közben a babot mosd át folyóvíz alatt majd add a leveshez és főzd össze 5 perc alatt. Tálald a pirított sonkával, tejföllel, újhagymával. 

Chilis bableves

Similar Posts