Chilis bableves
Fűszeres, chilis bableves. Nem hagyományos ízvilágú, ezért is érdemes kipróbálni. Meg azért is mert finom.
Hozzávalók:
- egy közepes fej vöröshagyma, aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv vörösbab, min. 240 g-os
- csipet só
- 4 szelet sonka, ha lehet pármai/jellegű
- 1 tk. őrölt chili paprika
- 1 tk. őrölt római kömény
- 1/2 tk. őrölt koriander
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 40 g sűrített paradicsom
- 1 liter csirkealaplé
- tálaláshoz tejföl és újhagyma
A sonkát tedd sütőpapírralt bélelt tepsibe és süsd meg 200°C-on 5-6 perc alatt.
Egy löket hevített olajon párold meg a vöröshagymát, félidőben add hozzá a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát is. Ezt követően tedd bele a paradicsom sűrítményt és keverve pirítsd egy percig. Majd fűszerezd és öntsd fel az alaplével. Közben a babot mosd át folyóvíz alatt majd add a leveshez és főzd össze 5 perc alatt. Tálald a pirított sonkával, tejföllel, újhagymával.