Rozmaringos édesburgonya krémleves

Már maga a lenmagolajos, rozmaringos, fokhagymás pirítós hallatán összefut a nyál a számban! És ehhez van még egy leves is. 

Hozzávalók:

  • 750 g édesburgonya
  • 1 l zöldségalaplé
  • só, bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring (7-8 cm)
  • oliva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
Rozmaringos édesburgonya krémleves

A felaprított hagymát és fokhagymát pirítsd meg olajon, majd add hozzá a felkockázott édesburgonyát. Öntsd rá a zöldségalaplevet és add hozzá az ágról letépkedett rozmaring leveleket. Forrald fel és főzd amíg a krumpli puha nem lesz, 10-15 perc. Ezt követően ízesítsd sóval és borssal, majd turmixold össze simára vagy darabosra, ahogy szereted.

A leves mellé tálalj sütőben pirult bagett szeleteket, hogy fokozd az ízeket. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, locsold meg a szeleteket oliva olajjal vagy lenmag olaj, szórd meg rozmaringgal, tedd a sütőbe, majd miután megsültek, dörzsöld be fokhagymával.

Similar Posts