Rozmaringos édesburgonya krémleves
Már maga a lenmagolajos, rozmaringos, fokhagymás pirítós hallatán összefut a nyál a számban! És ehhez van még egy leves is.
Hozzávalók:
- 750 g édesburgonya
- 1 l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 db vöröshagyma
- 1 ág rozmaring (7-8 cm)
- oliva olaj
- 3 gerezd fokhagyma
A felaprított hagymát és fokhagymát pirítsd meg olajon, majd add hozzá a felkockázott édesburgonyát. Öntsd rá a zöldségalaplevet és add hozzá az ágról letépkedett rozmaring leveleket. Forrald fel és főzd amíg a krumpli puha nem lesz, 10-15 perc. Ezt követően ízesítsd sóval és borssal, majd turmixold össze simára vagy darabosra, ahogy szereted.
A leves mellé tálalj sütőben pirult bagett szeleteket, hogy fokozd az ízeket. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, locsold meg a szeleteket oliva olajjal vagy lenmag olaj, szórd meg rozmaringgal, tedd a sütőbe, majd miután megsültek, dörzsöld be fokhagymával.