Raguleves csirkéből

A raguleves bármikor jól esik, melengeti szívet lelket. Zöldségeket könnyen variálhatod, így bármikor könnyen össze dobhatsz egy szuper levest.

Raguleves csirkéből

Recipe by Ákos

Hozzávalók

  • 60-70 dkg csirke csontos-húsos rész

  • 200 g zöldborsó

  • 200 g sárgarépa

  • 2 dl főző tejszín (laktózmentes)

  • 3 ek kukorica liszt

  • 2 liter zöldség alaplé

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • só, bors

  • néhány levél friss bazsalikom

  • kis csokor petrezselyem

  • 1 tk szárított tárkony

Elkészítés

  • Kevés olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát majd dobd rá a húst és pirítsd tovább néhány pecig. Közben szeleteld fel a répát vékony,de egyforma vastagságú karikára. Tedd a fazékba a zöldségeket, pirítsd 1-2 percet és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a tárkonyt is. Főzd alacsony lángon amíg a zöldségek és a hús megpuhul. A tejszínt keverd simára a liszttel majd amikor minden megpuhult keverd el a levesben. Végül add hozzá a friss bazsalikomot és petrezselmet.
Raguleves csirkéből

Similar Posts