Raguleves csirkéből
A raguleves bármikor jól esik, melengeti szívet lelket. Zöldségeket könnyen variálhatod, így bármikor könnyen össze dobhatsz egy szuper levest.
Raguleves csirkéből
Hozzávalók
60-70 dkg csirke csontos-húsos rész
200 g zöldborsó
200 g sárgarépa
2 dl főző tejszín (laktózmentes)
3 ek kukorica liszt
2 liter zöldség alaplé
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só, bors
néhány levél friss bazsalikom
kis csokor petrezselyem
1 tk szárított tárkony
Elkészítés
- Kevés olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát majd dobd rá a húst és pirítsd tovább néhány pecig. Közben szeleteld fel a répát vékony,de egyforma vastagságú karikára. Tedd a fazékba a zöldségeket, pirítsd 1-2 percet és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a tárkonyt is. Főzd alacsony lángon amíg a zöldségek és a hús megpuhul. A tejszínt keverd simára a liszttel majd amikor minden megpuhult keverd el a levesben. Végül add hozzá a friss bazsalikomot és petrezselmet.