Csicseriborsó krémleves

Egy-egy konzerv mindig található a kamrában, így egy szuper csicseriborsó krémleves, magas rost és fehérje tartalommal bármikor percek alatt elkészíthető!

Csicseriborsó krémleves

Recipe by Ákos

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó

  • 1 konzerv darabolt paradicsom vagy azonos mennyiségű friss paradicsom

  • 4-5 dl alaplé

  • 1 fej aprított vöröshagyma

  • só, bors

  • csipet kakukkfű

  • 1 ek vaj

Elkészítés

  • Sajnos a télen kapható a paradicsomok nem kimondottan ízletesek, ezért most darabolt konzerv paradicsomot használok. De nyáron mindenképpen váltsunk a friss, zamatos édes paradicsomra. A lényeg, hogy a csicseriborsó mennyiségével közel azonos mennyiségű paradicsomot használjunk. A hagymát vajon párold meg, add hozzá a csicseriborsót (felhasználás előtt öblítsd át) és a paradicsomot, csipet kakukkfüvet, öntsd fel az alaplé felével majd főzd 10-15 percet. A csicseriborsó elég erős sűrítőanyag, így turmixolás közben ízlésed szerint adagold a maradék alaplevet, attől függően mennyire sűrűn szereted a krémleveseket. Végezetül sózd, borsozd. Azért, hogy még ízletesebb legyen a leves, javaslom piríts rá apróra vágott szalonnát vagy sonkát.

Similar Posts