Csicseriborsó krémleves
Egy-egy konzerv mindig található a kamrában, így egy szuper csicseriborsó krémleves, magas rost és fehérje tartalommal bármikor percek alatt elkészíthető!
Csicseriborsó krémleves
Hozzávalók
1 konzerv csicseriborsó
1 konzerv darabolt paradicsom vagy azonos mennyiségű friss paradicsom
4-5 dl alaplé
1 fej aprított vöröshagyma
só, bors
csipet kakukkfű
1 ek vaj
Elkészítés
- Sajnos a télen kapható a paradicsomok nem kimondottan ízletesek, ezért most darabolt konzerv paradicsomot használok. De nyáron mindenképpen váltsunk a friss, zamatos édes paradicsomra. A lényeg, hogy a csicseriborsó mennyiségével közel azonos mennyiségű paradicsomot használjunk. A hagymát vajon párold meg, add hozzá a csicseriborsót (felhasználás előtt öblítsd át) és a paradicsomot, csipet kakukkfüvet, öntsd fel az alaplé felével majd főzd 10-15 percet. A csicseriborsó elég erős sűrítőanyag, így turmixolás közben ízlésed szerint adagold a maradék alaplevet, attől függően mennyire sűrűn szereted a krémleveseket. Végezetül sózd, borsozd. Azért, hogy még ízletesebb legyen a leves, javaslom piríts rá apróra vágott szalonnát vagy sonkát.