Spenóttal, szárított paradicsommal töltött csirkemell
A csirkemell sokféle képpen tölthető, szeretem a spenótot és a szárított paradicsomot használni ehhez. Eredetileg ricottát terveztem még melléjük, de mivel nem kaptam és nem volt már időm boltról boltra járni, ezért mozzarella került bele.
Spenóttal, szárított paradicsommal töltött csirkemell
Hozzávalók
2 csirkemell filé
100 g friss bébi spenót
100 g mozzarella
egy marék szárított paradicsom
1 ek vaj
só, bors
olaj
- Tejszínes, fokhagymás szószhoz
3 ek vaj
fék fej vöröshagyma, felaprítva
3 geretd zúzott fokhagyma
1 dl alaplé
4 ek fehérbor
3 ek 20%-os főzőtejszín
só, bors
Directions
- Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. A spenótot olvasztott vajon párold elő. A csirkemellbe vágj zsebet, sózd, borsozd kívül belül, majd egymásra rétegezve töltsd meg a zsebet a spenóttal, mozzarellával és a szárított paradicsommal. Olaj spray-el fújd be a tepsi alját és vékonyan a csirke tetejét majd 15-20 perc alatt süsd készre a húst. Utolsó néhány percben grillezz rá, hogy kicsit megpiruljon a csirke felső része.
- Amíg a hús sül a sütőben készítsd el a szószt. Ehhez aprítsd fel a hagymát, zúzd össze a fokhagymát. Olvasztott vajon párold meg a hagymát amihez néhány perc elteltével add hozzá a fokhagymát is. Most jöhet a bor, további néhány perc főzést követően add hozzá az alaplevet és a tejszínt is. Főzd fel, majd turmixold össze.
- Fogyaszd sült zöldségekkel. Laktózérzékenyként én minden laktóztartalmú hozzávalót mentesre cseréltem.