Marhahúsos enchiladas

Az enchiladas a mexikóiak töltött palacsintája, baromi egyszerű kaja és nagyon szaftos cucc. Ők tekerik én most rétegezem. Gyakori vendég lesz nálam! Bátran álljatok neki Ti is, csak ajánlani tudom. Viva Mexico!

Marhahúsos enchiladas

Hozzávalók

  • 500 g darált hús

  • 2 db kaliforniai paprika

  • egy konzerv vörös bab, 240 g

  • egy konzerv kukorica, 140 g

  • egy fej vöröshagyma

  • 300 g chedar sajt

  • 3 dl Tabasco szósz

  • 2-3dl paradicsom szósz

  • egy csomag tortilla, kb. 6 db

  • só, bors

  • olíva olaj

  • koriander levél (opcionális)

  • jalapeno paprika (opcionális)

Elkészítés

  • felaprított hagymát és paprikát hevített olajon kicsit megpirítom, majd hozzáadom a darált húst, sóval és borssal ízesítem. Miután a hús is kellőképpen lepirult, leveszem a tűzről, összekeverem a babbal és a kukoricával. Egy kerámia vagy üveg tepsi alját kikenem vékonyan a szósszal (Tabasco és paradicsom összekeverve). A szószt és a sajtot úgy ossszuk el hogy 3 réteghez legyen elegendő. Erre fektetem az első réteg tortilla lapot amit felülről is megkenek szósszal. Jöhet egy réteg a húsos zöldséges keverékből amire reszelt sajtot szórok. Megismétlem a rétegezést még egyszer. Tetejét tortilla lappal fedem, amit szósszal kenek és sajttal fedem. Ízlés szerint tehetünk a rétegek közé még jalapeno paprikát, ha szerténk csipősre készíteni. Lefedem a tepsit és 200°C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütom. Ezután kitakarom és felülről pirítom további 10-15 percet. 
Marhahúsos enchiladas

Similar Posts