Sült csirke vörös lencsével
Készíts kevés hozzávalóval finom sült csirkét vörös lencsés szafttal.
Sült csirke vörös lencsével
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma, felszeletelve
3-4 gerezd fokhagyma
200 g vörös lencse
500 ml alaplé
8 db csirkecomb (kb. 1,5 kg)
só, bors
2 ek repceolaj
2 szál rozmaring levelei
Elkészítés
- Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra. Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a hagymát két evőkanál repceolajon. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát, rozmaringot, sót és borsot. Keverve pirítsd néhány percig, majd add hozzá a vörös lencsét. A csirkecombokat mindkét oldalán sózd és borsozd, majd bőrös oldalával felfelé tedd az edénybe. Öntsd alá az alaplevet, a csirke tetejének ki kell látszania, hogy meg tudjon pirulni a sűtőben. Gyöngyözésig forrald, majd tedd át a sütőbe. Fedés nélkül 1 órát süsd. Ellenőrizd hogy rendesen átsült-e a hús, ha még nem akkor tedd vissza 10-15 pecig. A lencsés szaftot ízlésed szerint sózd és borsozd még, ha szükséges.
- Apríts friss petrezselymet a tetejére és tálald magában vagy párolt brokkolival.