Sült csirke vörös lencsével

Készíts kevés hozzávalóval finom sült csirkét vörös lencsés szafttal. 

Sült csirke vörös lencsével

Recipe by Ákos

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma, felszeletelve

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • 200 g vörös lencse

  • 500 ml alaplé

  • 8 db csirkecomb (kb. 1,5 kg)

  • só, bors

  • 2 ek repceolaj

  • 2 szál rozmaring levelei

Elkészítés

  • Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra. Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a hagymát két evőkanál repceolajon. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát, rozmaringot, sót és borsot. Keverve pirítsd néhány percig, majd add hozzá a vörös lencsét. A csirkecombokat mindkét oldalán sózd és borsozd, majd bőrös oldalával felfelé tedd az edénybe. Öntsd alá az alaplevet, a csirke tetejének ki kell látszania, hogy meg tudjon pirulni a sűtőben. Gyöngyözésig forrald, majd tedd át a sütőbe. Fedés nélkül 1 órát süsd. Ellenőrizd hogy rendesen átsült-e a hús, ha még nem akkor tedd vissza 10-15 pecig. A lencsés szaftot ízlésed szerint sózd és borsozd még, ha szükséges.
  • Apríts friss petrezselymet a tetejére és tálald magában vagy párolt brokkolival.
Sült csirke vörös lencsével

Similar Posts