Sült padlizsános és paradicsomos krémleves
Ha szereted a padlizsánt és a paradicsomot is akkor ez a sült padlizsános és paradicsomos krémleves érdekelhet!
Sült padlizsános és paradicsomos krémleves
Hozzávalók
1 db padlizsán, kb. 400g-os
400g-os konzerv egész paradicsom
2 gerezd fokhagyma, szeletelt
1/2 zöldségleveskocka
1 tk cukor
1/2 tk őrölt római kömény
só, bors
1 ek repceolaj
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. A padlizsánt vágd félbe és szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre. Tedd egy mély tepsibe vagy sűtőben is használható lábosba. Locsold meg olajjal, amit azonnal magába fog szívni. Tedd a sütőbe és süsd 20 percen keresztül, amíg kezd megbarnulni. Ezt követően add hozzá a paradicsomot is a levével együtt illetve a fokhagyma szeleteket se felejtsd el bele tenni. Töltsd fel a konzervet vízzel és öntsd a tepsibe. Végül add hozzá a cukrot, leveskockát, a római köményt és sózd, borsozd. Told vissza a sütőbe és süsd még 15 percen keresztül.
- Az egészet turmixold krémes állagúra. Ha van otthon friss bazsalikom akkor tépkedj le néhány levelet és tálaláskor tedd a leves tetejére.