Sült padlizsános és paradicsomos krémleves

Ha szereted a padlizsánt és a paradicsomot is akkor ez a sült padlizsános és paradicsomos krémleves érdekelhet!

Sült padlizsános és paradicsomos krémleves

Recipe by Ákos

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán, kb. 400g-os

  • 400g-os konzerv egész paradicsom

  • 2 gerezd fokhagyma, szeletelt

  • 1/2 zöldségleveskocka

  • 1 tk cukor

  • 1/2 tk őrölt római kömény

  • só, bors

  • 1 ek repceolaj

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra. A padlizsánt vágd félbe és szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre. Tedd egy mély tepsibe vagy sűtőben is használható lábosba. Locsold meg olajjal, amit azonnal magába fog szívni. Tedd a sütőbe és süsd 20 percen keresztül, amíg kezd megbarnulni. Ezt követően add hozzá a paradicsomot is a levével együtt illetve a fokhagyma szeleteket se felejtsd el bele tenni. Töltsd fel a konzervet vízzel és öntsd a tepsibe. Végül add hozzá a cukrot, leveskockát, a római köményt és sózd, borsozd. Told vissza a sütőbe és süsd még 15 percen keresztül.
  • Az egészet turmixold krémes állagúra. Ha van otthon friss bazsalikom akkor tépkedj le néhány levelet és tálaláskor tedd a leves tetejére.

Similar Posts