Teljeskiőrlésű almás pite

Ez a verzió fogyasztható inzulin rezisztenciában szenvedőknek is, amiben a párom is érintett, ezért cseréltem le bizonyos alapanyagokat, ami az ő étrendjébe jobban passzol. Emellett nagyon finomra is sikerült, teljeskiőrlésű liszttel is abszolút vállalható ez a pite, sőt! Néhány hét alatt már háromszor is sütöttem teljeskiőrlésű almás pitét, annyira bejött.

Teljeskiőrlésű almás pite

Recipe by Ákos

Hozzávalók

  • 225 g teljeskiőrlésű liszt

  • 80 g szobahőmérsékletű vaj

  • 80 g Xilit

  • 1 tk vanília aroma

  • 1 db tojás

  • 40 g tejföl

  • csipet só

  • 5 g sütőpor

  • a töltelékhez
  • 4 db alma

  • 1 tk őrölt fahéj

  • fél citrom leve

  • 1 tk búzadara

Elkészítés

  • A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd a kapott tésztát két félre osztva lefedve pihentesd a hűtőben fél órát. Az almát reszeld le, keverd el a fahéjjal és a fél citrom levével.
  • A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
  • A tészta egyik felét vedd ki a hűtőből, nyújtsd ki a tepsi méretéhez. Szúrkáld meg villával és süsd elő 7-8 percet. Közben nyújtsd ki a tészta másik felét. Vedd ki a sütőből az elősütött tésztát, szórd meg búzadarával, majd egyenletesen terítsd el rajta a tölteléket. Fektesd a töltelékre a tésztát, szúrkáld meg villával, hogy a gőz távozni tudjon belőle és kend meg felvert tojássárgájával. Mehet vissza a sütőbe, kb. 30 percre. Hagyd kihűlni, ezt követően lehet szeletelni.
Teljeskiőrlésű almás pite

Similar Posts