Gyümölcsös-ricottás kehely
Mutatós, könnyű elkészíteni, ez a gyümölcsös-ricottás kehely. Ja és persze finom is.
Hozzávalók:
- 3 réteslap
- 3 ek olvasztott vaj
- egy marék cseresznye vagy meggy (lehet akár befőtt is)
- 30 dkg ricotta
- 1 ek vanília kivonat
- 10 dkg étcsokoládé
- egy csipet fahéj
- 5 dkg cukor
A fahéjat keverd el a cukor felével. Fektess egy réteslapot a munkapultra, kend meg a vajjal és szórd meg a fahéjas cukorral. Fektesd rá a többi lapot ugyan ezen folyamat szerint. Vágd 6 egyenlő részre, majd béleld ki óvatosan a muffin formát, hogy minél jobban kitöltse azt. A sütőt 180 °C-ra melegítsd elő. Tedd a sütőbe, 10-12 perc alatt aranybarnára sül. Közben keverd össze a maradék cukrot a ricottával, fahéjjal, vanília kivonattal, reszeld bele a csokoládét is. Amint kihűltek a kelyhek kanalazd bele a tölteléket, tetejére rakj pár szem gyümölcsöt.