Gyümölcsös-ricottás kehely

Mutatós, könnyű elkészíteni, ez a gyümölcsös-ricottás kehely. Ja és persze finom is.

Hozzávalók:

  • 3 réteslap
  • 3 ek olvasztott vaj
  • egy marék cseresznye vagy meggy (lehet akár befőtt is)
  • 30 dkg ricotta
  • 1 ek vanília kivonat
  • 10 dkg étcsokoládé
  • egy csipet fahéj
  • 5 dkg cukor
Gyümölcsös-ricottás kehely

A fahéjat keverd el a cukor felével. Fektess egy réteslapot a munkapultra, kend meg a vajjal és szórd meg a fahéjas cukorral. Fektesd rá a többi lapot ugyan ezen folyamat szerint. Vágd 6 egyenlő részre, majd béleld ki óvatosan a muffin formát, hogy minél jobban kitöltse azt. A sütőt 180 °C-ra melegítsd elő. Tedd a sütőbe, 10-12 perc alatt aranybarnára sül. Közben keverd össze a maradék cukrot a ricottával, fahéjjal, vanília kivonattal, reszeld bele a csokoládét is. Amint kihűltek a kelyhek kanalazd bele a tölteléket, tetejére rakj pár szem gyümölcsöt.

Gyümölcsös-ricottás kehely

Similar Posts