Spenótos fasírtos calzone
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 25 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 30 dkg bébi spenót
- 40 dkg kész pizza tészta
- 25 dkg mozzarella
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 ek pirospaprika
- kevés aprított chili (opcionális)
- olíva olaj
Fűszerezd a húst (só, bors, pirospaprika), majd formálj egyforma méretű húsgolyókat, aminek minden oldalát piríts meg hevített olajon. Ezután tedd félre a golyókat és fonnyaszd meg a hagymát egy löket hevített olajon, tedd vissza a golyókat, add hozzá a paradicsomot és főzd további 10 percig, míg a szósz sűrűsödni nem kezd, ha viszont túl sűrű, akkor kevés paradicsom lével hígítsd. Közben, készítsd elő a spenótot, egy nagyobb edényben melegíts 1 dl vizet és főzd 2-3 percig. Ha mirelit spenótot sikerült beszerezni, azt készítsük el a dobozon leírtak szerint. Szűrőben nyomkodd ki a nedvességet belőle. Egy tálban keverd össze a paradicsomos húsgolyókat a spenóttal és felkockázott mozzarella sajttal. Érdemes a golyókat villával kicsit szétnyomkodni.
A pizza tésztát vágjuk 4 egyenlő részre, nyújtsuk kör alakúra és tegyünk az egyik felére a szélétől 1-2 cm távolságra az összekevert tölteléket, ízlés szerint sózd, borsozd és hintsd meg chilivel. Végül hajtsd rá a tésztát, gondosan nyomkodd össze a szélét. Tetejét vékonyan kend meg olíva olajjal és hintsd meg kicsi sóval és süsd meg a 200°C-ra előmelegített sütőben. 15-20 perc alatt elkészül.