Spenótos fasírtos calzone

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 25 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 30 dkg bébi spenót
  • 40 dkg kész pizza tészta
  • 25 dkg mozzarella
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • 1 ek pirospaprika
  • kevés aprított chili (opcionális)
  • olíva olaj
Spenótos fasírtos calzone

Fűszerezd a húst (só, bors, pirospaprika), majd formálj egyforma méretű húsgolyókat, aminek minden oldalát piríts meg hevített olajon. Ezután tedd félre a golyókat és fonnyaszd meg a hagymát egy löket hevített olajon, tedd vissza a golyókat, add hozzá a paradicsomot és főzd további 10 percig, míg a szósz sűrűsödni nem kezd, ha viszont túl sűrű, akkor kevés paradicsom lével hígítsd. Közben, készítsd elő a spenótot, egy nagyobb edényben melegíts 1 dl vizet és főzd 2-3 percig. Ha mirelit spenótot sikerült beszerezni, azt készítsük el a dobozon leírtak szerint. Szűrőben nyomkodd ki a nedvességet belőle. Egy tálban keverd össze a paradicsomos húsgolyókat a spenóttal és felkockázott mozzarella sajttal. Érdemes a golyókat villával kicsit szétnyomkodni.

A pizza tésztát vágjuk 4 egyenlő részre, nyújtsuk kör alakúra és tegyünk az egyik felére a szélétől 1-2 cm távolságra az összekevert tölteléket, ízlés szerint sózd, borsozd és hintsd meg chilivel. Végül hajtsd rá a tésztát, gondosan nyomkodd össze a szélét. Tetejét vékonyan kend meg olíva olajjal és hintsd meg kicsi sóval és süsd meg a 200°C-ra előmelegített sütőben. 15-20 perc alatt elkészül.

Spenótos fasírtos calzone

Similar Posts