Karfiol krémleves
Pofon egyszerű krémleves, amit mindenki szeretni fog.
Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej karfiol
- só, bors, olivaolaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 l alaplé
- 5 dkg füstölt sajt
Hámozd meg és kockázd fel a sárgarépát. Aprítsd fel a vörös és fokhagymát. Vágd a karfiolt 2-3 cm-es darabokra vagy tépkedd rózsáira. Közepes lángon hevített olajra dobd rá a felaprított hozzávalókat és fedő alatt pirítsd 10 percig, amíg a répa kezd megpuhulni. Ezután az alaplevet add hozzá a zöldségekhez. Sóval, borssal ízesíted és felforralod, ezt követően pedig lassú tűzön fedő alatt gyöngyözve főzöd 10 percig.
Ezután tedd hozzá a mustárt, az előre lereszelt sajttal együtt és botmixerrel dolgozd össze. Nincs más dolgod hátra mint tálalni. Tálalhatod sajttal, pirítóssal, pirított bacon szalonnával, ahogy tetszik.