Forralt bor

Imádom amikor beköszönt a tél, odakint kicsit füstös a levegő és gőzölgő forralt bor illat lengi be a szobát. Ez jelzi, hogy közeleg az év vége, a jól megérdemelt pihenés és valami újnak a kezdete.

Hozzávalók:

  • 4 dl vörös bor
  • 1,3 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 6-7 db szegfűszeg
  • 1 csapott kk őrölt fahéj
  • 1-2 karika narancs

Fontos a jó minőségű bor, ezért ha lehet, olyat válasszunk. Itt is, mint minden étel, italkészítésnél a jó alapanyag meghatározza a végeredményt. A felsorolt alapanyagokat összekeverjük a borral és lassan forraljuk. De nem forraljuk fel teljesen, mert akkor elforr az alkohol is. Amikor az edény oldalán elkezd gyöngyözni a borunk, levesszük a tűzről és rögtön fogyasztjuk. Fehérbor esetén a narancsot citromra cserélem.

Forralt bor

Similar Posts