Forralt bor
Imádom amikor beköszönt a tél, odakint kicsit füstös a levegő és gőzölgő forralt bor illat lengi be a szobát. Ez jelzi, hogy közeleg az év vége, a jól megérdemelt pihenés és valami újnak a kezdete.
Hozzávalók:
- 4 dl vörös bor
- 1,3 dl víz
- 2 ek cukor
- 6-7 db szegfűszeg
- 1 csapott kk őrölt fahéj
- 1-2 karika narancs
Fontos a jó minőségű bor, ezért ha lehet, olyat válasszunk. Itt is, mint minden étel, italkészítésnél a jó alapanyag meghatározza a végeredményt. A felsorolt alapanyagokat összekeverjük a borral és lassan forraljuk. De nem forraljuk fel teljesen, mert akkor elforr az alkohol is. Amikor az edény oldalán elkezd gyöngyözni a borunk, levesszük a tűzről és rögtön fogyasztjuk. Fehérbor esetén a narancsot citromra cserélem.