Gomba pörkölt

Egyszerű gomba pörkölt recept a hétköznapokra.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba (esetemben csiperke)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • 1 kk majoránna
  • 1 dl tejföl
Gomba pörkölt

Pucold meg a gomba fejeket, van aki csak jó erősen megmossa, én le is húzom a külső vékony „héját”, majd szeleteld fel. Az apróra vágott hagymát kevés olíva olajon párold üvegesre, majd a tűzről levéve add hozzá a pirospaprikát. Fontos, ne a tűz felett, mert keserű lesz/lehet. Add hozzá az aprított gombát, fűszerezd, ízlés szerint, öntsd fel kevés vízzel, 1-2 dl, majd főzd min 30 percig lassú tűzön. Végen keverd bele a tejfölt. Mi most épp burgonya fánkkal ettük.

Similar Posts